The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

Saham Syarikat Teknologi Thai Melonjak Sebanyak 7,000% Selepas Memulakan Bitcoin Mining

Saham Syarikat Teknologi Thai Melonjak Sebanyak 7,000% Selepas Memulakan Bitcoin Mining

Saham Syarikat Teknologi Thai Melonjak Sebanyak 7,000% Selepas Memulakan Bitcoin Mining

Sebuah syarikat teknologi yang berpangkalan di Thailand telah mencatatkan lonjakan dalam sahamnya selepas mempelbagaikan perkhidmatannya untuk menceburi mining mata wang crypto.

Saham Jasmine Technology Solution telah berkembang 6,700% pada year-to- date basis selepas memulakan crypto mining pada bulan Julai dengan 335 peranti, lapor Bloomberg.

Menariknya, pulangan saham syarikat berada di kedudukan teratas dalam kalangan entiti teknologi global terkemuka, walaupun firma itu mempunyai permodalan pasaran sebanyak $2 bilion.

Perkembangan itu boleh dikaitkan dengan peningkatan populariti mata wang crypto yang menonjol pada tahun 2021. Pertumbuhan sektor ini terbukti dengan perolehan $6.58 bilion pada bulan November oleh tujuh crypto exchange.

“Sambutan luar biasa daripada pelabur telah melangkaui jangkaan kami. Terdapat keyakinan (bullish) yang tinggi terhadap hala tuju baharu kami walaupun ini hanyalah permulaan,” kata Pengerusi Soraj Asavaprapha.

Menariknya, Jasmine Technology telah berjaya menjana 8 BTC daripada aktiviti perlombongan dan venture projek Soraj itu akan menyumbang 80% daripada hasil pada 2022.

Di tempat lain, pendapatan bersih firma antara Januari dan September melonjak 436% pada year- over- year (YOY) basis daripada jualan perniagaan telekomunikasi tradisional.

Syarikat itu kini merancang untuk meningkatkan operasi dengan melabur 3.3 bilion baht ($98 juta) untuk membeli kira-kira 7,000 peranti baharu.

Jasmine Technology kini menyertai firma tempatan lain yang mempelbagaikan sektor mata wang crypto yang semakin berkembang, yang telah muncul sebagai salah satu kelas aset berprestasi terbaik pada tahun 2021.

Sebagai contoh, Consumer-appliance manufacturer AJ Advanced Technology juga telah menceburi Bitcoin mining, manakala Siam Commercial Bank Pcl dan Kasikornbank Pcl telah menunjukkan minat dalam syarikat permulaan yang berkaitan dengan crypto.

Halangan Pengawalseliaan

Walau bagaimanapun, apabila lebih banyak syarikat- syarikat memasuki ruang mata wang crypto, pengawal selia juga bergerak pantas untuk menggubal undang-undang baharu. Pada masa ini, Bank of Thailand (BoT) sedang bekerjasama dengan agensi lain untuk mengeluarkan peraturan yang lebih terperinci untuk sektor tersebut.

Secara keseluruhan, minat terhadap aset digital didorong terutamanya oleh pelabur muda yang bermodalkan exchange tempatan sedia ada.

Selain itu, BoT telah menyeru bank-bank yang beroperasi di negara itu agar tidak terlibat dalam perdagangan mata wang crypto kerana risiko yang berkaitan dengan volatility.

Tajuk: Saham Syarikat Teknologi Thai Melonjak Sebanyak 7,000% Selepas Memulakan Bitcoin Mining

Leave a Reply

Your email address will not be published.