The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

Rusia Akan Merampas 60 Trilion Rubel Daripada Rakyat

Rusia Akan Merampas 60 Trilion Rubel Daripada Rakyat

Konflik yang semakin memuncak di Ukraine telah menyebabkan gelombang kejutan di seluruh dunia dan telah menyaksikan Rubel Rusia jatuh ke paras terendah di tengah-tengah hukuman sekatan daripada Barat.

Sebagai tindak balas kepada langkah yang diambil di luar negara, timbalan Duma Negara dari Parti Komunis Persekutuan Rusia (CPRF), Nikolai Arefiev, telah mendedahkan bahawa dana yang dibayar oleh penduduk Rusia akan digunakan sekiranya berlaku kejatuhan ekonomi baru.

Arefiev menyatakan:

“Jika mereka menyekat semua dana yang berada di luar negara, maka kerajaan tidak akan mempunyai pilihan lain selain merampas semua deposit penduduk – terdapat kira-kira 60 trilion Rubel – untuk keluar dari keadaan itu.”

Rusia Mempunyai Lebih $600 Bilion Aset Di Luar Pesisir

Dari segi emas dan mata wang asing, Rusia kini memiliki sekitar $640 bilion rizab di luar negara. Selain itu, 14 trilion Rubel ($158 bilion) dan $470 bilion lagi kekayaan oligarki disimpan dalam akaun bank asing.

Jika dana ini dirampas, Rusia berhasrat untuk menggunakan wang tunai itu untuk penstrukturan semula ekonomi rakyatnya. Apabila disoal sama ada mereka akan memulangkan wang ini kepada rakyatnya atau tidak, Arefiev berkata:

“Lima generasi akan berlalu sehingga negeri dapat membayarnya semula, pada masa itu inflasi akan selesaikan semua ini.”

Rakyat Rusia Beralih Kepada Crypto

Untuk memastikan duit mereka selamat, orang Rusia mungkin akan mengeluarkannya dan meletakkannya dalam aset yang lebih selamat.

Ini mungkin peluang untuk mata wang kripto seperti Bitcoin menyelamatkan rakyat Rusia daripada kerajaan mereka sendiri. Walaupun ramai penyokong crypto melihat Bitcoin sebagai lindung nilai terhadap inflasi, ia juga boleh melindungi orang ramai kerana kerajaan tidak dapat merampas mata wang kripto itu sendiri.

Finbold melaporkan pada 28 Februari bahawa jumlah Ruble-Bitcoin (RUB/BTC) Rusia mencecah paras tertinggi 9 bulan apabila bank-bank di negara itu menaikkan kadar faedah setinggi 20%.

Oleh itu, lebih ramai orang Rusia nampaknya telah beralih kepada kripto, disebabkan oleh ‘anonymity‘ dan ‘decentralization‘ yang disediakannya.

Selain itu, rakyat juga akan mempunyai pilihan untuk menjual aset mereka untuk keuntungan apabila masa sesuai atau mengeluarkan wang di mana-mana sahaja di dunia di mana crypto tidak dihadkan oleh mana-mana undang-undang.

Terutamanya, dalam menghadapi peningkatan sekatan kewangan ke atas Rusia, pertukaran mata wang kripto Binance dan Kraken telah berkata bahawa mereka tidak akan membekukan akaun untuk pengguna biasa yang berpangkalan di negara itu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.