The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

Ramalan BTC Untuk 2022

Ramalan BTC Untuk 2022

Ramalan BTC Untuk 2022

Hasil daripada kemerosotan Bitcoin (BTC) daripada paras tertinggi sepanjang masa sekitar $69,000 pada November 2021, ramai pelabur tidak pasti ke mana mata wang digital perdana itu akan pergi seterusnya, yang membawa kepada suasana bercampur-campur dalam pasaran.

Menurut data yang dikumpul oleh Finbold, harga Bitcoin naik 46.44 % year- over- year (YoY) pada 1 Januari 2022, jika dibandingkan dengan harga BTC pada hari yang sama setahun yang lalu, mengikut statistik CoinMarketCap.

Carta menunjukkan harga Bitcoin pada 1 Januari setiap tahun dari 2016 hingga 2022, dan menarik untuk melihat bagaimana harga Bitcoin telah meningkat pada 1 Januari setiap tahun sejak 2019 apabila BTC bernilai $3,843. Lihat infogram tersebut disini.

Pertimbangkan bahawa Bitcoin bernilai $15,200 pada 2018 sebelum memasuki bear market dan sejak itu hingga hari ini, pembelian Bitcoin bernilai $10 setiap bulan selama lima tahun akan menukarkan $610 kepada $6,978 (keuntungan sebanyak 1,043%) .

Ramalan Harga Bitcoin Untuk 2022

Walaupun Bitcoin gagal berdagang di atas paras kritikal $50,000 semasa kita memulakan tahun baharu, komuniti mata wang crypto berpendapat bahawa aset itu akan bernilai lebih daripada harga semasanya.

Dengan lebih 110,000 undian, komuniti mata wang crypto di CoinMarketCap.com, yang mempunyai sejarah peratusan ketepatan sebanyak 90.75 % dalam meramalkan harga Bitcoin, telah meramalkan bahawa mata wang digital perdana itu akan didagangkan pada kira-kira $52,600 menjelang akhir Januari 2021.

Di sebalik penamat Bitcoin yang sukar pada tahun ini, pelabur menjangkakan bahawa harga akan melantun dan akhirnya mencecah paras tertinggi baharu dalam masa terdekat.

Menurut ramalan, komuniti Bitcoin menjangkakan mata wang crypto akan mengalami crypto winter yang singkat, dengan harga Bitcoin dijangka kekal stabil untuk dua bulan pertama tahun ini. Hakikat bahawa crypto winter yang teruk terbaharu berlaku pada 2018 selepas Bitcoin mencapai paras tertinggi sepanjang masa sebanyak $20,000 pada Disember 2017 patut diberikan perhatian.

Berbeza dengan komuniti, pengkritik Bitcoin terkenal Peter Schiff baru-baru ini menyatakan pada 31 Disember:

“Bitcoin mengalami penurunan paling teruk pada Disember sejak 2013 apabila ia jatuh sebanyak 33%. Ia kemudian mengambil masa lebih 4 tahun untuk harga Bitcoin pulih ke tahap tertinggi pada 2013. Kejatuhan 20% tahun ini jauh lebih ketara, kerana had pasaran semasa adalah 50x lebih besar, lebih banyak leveraj dan lebih banyak gembar-gembur!”

Rekod Yang Ditetapkan Pada 2021 Untuk BTC

Walaupun terdapat pandangan pesimis yang digariskan di atas, beberapa rekod harga Bitcoin telah ditetapkan pada 2021, memuncak pada sekitar $69,000. Walau bagaimanapun, tidak diketahui berapa lama crypto winter akan berterusan dalam keadaan ini.

Secara keseluruhannya, Bitcoin mengalami masa yang sukar sejak mencapai tahap tertinggi sepanjang masa, yang telah diburukkan lagi oleh kebimbangan mengenai peningkatan pengawasan kawal selia di seluruh dunia.

Walau bagaimanapun, Bitcoin dijangka berkembang pada kemajuan yang dicapai pada tahun 2021, yang menyaksikan penerimaan rekod oleh institusi, serta pengisytiharan Bitcoin sebagai tender sah di El Salvador, antara lain.

Bitcoin Dan Inflasi

Pada masa yang sama, diandaikan bahawa inflasi yang semakin meningkat akan mempunyai pengaruh ke atas anggaran harga. Beberapa pakar pasaran meramalkan bahawa inflasi akan meningkat serta Bitcoin dan tesis inflasi yang sepatutnya dilindung nilainya sekali lagi akan diuji.

Rakan kongsi umum dan pengasas di Race Capital, Alfred Chuang, mencadangkan BTC akan dapat menahan daripada sebarang ancaman daripada peningkatan kadar faedah.

“Saya pasti semuanya adalah sujektif kepada volatility seperti yang kita lihat pada Mac 2020 apabila keseluruhan pasaran turun, Bitcoin juga turun. Jadi saya tidak fikir Bitcoin benar-benar kebal daripada turun naik itu sendiri, tetapi jika anda melihat ini sebagai lindung nilai, ia adalah lindung nilai jangka panjang yang hebat untuk volatility mata wang, “katanya.

Sementara itu, Harry Yeh, pengasas dan rakan kongsi pengurusan Quantum Fintech Group, merasakan bahawa jika dolar terus diturunkan nilainya, ia akan terus memacu lonjakan harga Bitcoin.

Menurut Yeh, aktiviti semasa Rizab Persekutuan, seperti peningkatan pengeluaran wang, akan menyumbang kepada peningkatan Bitcoin. Pembolehubah ini dijangka mempunyai kesan ke atas harga aset ini pada tahun hadapan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.