The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

Pemandu Lori Kanada Menerima $8,000 Dalam Bitcoin Semasa Livestream

Pemandu Lori Kanada Menerima $8,000 Dalam Bitcoin Semasa Livestream

Walaupun terdapat banyak pergelutan di ibu negara Kanada baru-baru ini, senyuman telah dikongsi apabila beberapa Bitcoin yang diderma kepada ‘Freedom Convoy 2022’ sampai ke tangan pemandu trak semasa siaran langsung.

Pada hari Jumaat, 18 Februari, Tim Pastoor sedang duduk di dalam trak penunjuk perasaan dan membincangkan tentang kempen menentang sekatan Covid-19 Kanada apabila pemandu lori itu diserahkan satu sampul dengan $8,000 Dolar Kanada di dalamnya.

Pemandu lori itu diberitahu:

“Terdapat $8,000 Bitcoin di sini. Sebaik sahaja bank ditutup, kami mempunyai beberapa penderma besar yang perlu memberikan Bitcoin kepada pemandu lori. Bukalah [sampul surat] itu. Terdapat arahan serta kod pemulihan didalamnya, ia akan memberitahu anda untuk memuat turun Blue Wallet, yang merupakan tujuan kod pemulihan itu.”

Bukan Kunci Anda, Bukan Coin Anda

Selepas Perdana Menteri Kanada, Justin Trudeau mengimplementasi Emergency Act, pemandu lori telah digesa untuk tidak menggunakan centralized cryptocurrency exchange untuk cash out Bitcoin yang mereka terima, kerana dana itu tertakluk kepada Mareva injunction, dan melanggar perintah itu adalah tindakan jenayah .

Akaun Samourai Wallet menulis di Twitter:

“Adalah penting untuk mana-mana pemandu lori yang menerima Bitcoin semalam daripada @HonkHonkHodl tidak mencuba untuk mengeluarkan wang menggunakan centralized exchange. ”

Begitu juga, co- founder dan CEO crypto exchange Kraken, Jesse Powell, menggesa orang ramai untuk mengeluarkan coin mereka daripada wallet jagaan di tengah-tengah perkembangan yang berterusan di Kanada jika Kraken diletakkan dalam kedudukan di mana ia diberitahu untuk membekukan aset oleh polis tanpa persetujuan kehakiman.

“Jika anda bimbang mengenainya, jangan simpan dana anda dengan mana-mana penjaga centralized. Kami tidak boleh melindungi anda. Dapatkan coin/tunai anda dan hanya berdagang p2p,” kata Powell.

Vitalik Buterin Berkata Penggunaan Bank Kanada ‘Berbahaya’

Sementara itu, pengasas Ethereum Vitalik Buterin yang berdarah Rusia-Kanada itu berkata bahawa penggunaan bank oleh Kanada untuk mengawal penunjuk perasaan adalah “berbahaya.”

Bercakap dengan CoinDesk, Buterin menyatakan bahawa percubaan oleh kerajaan Kanada untuk menghentikan aliran tunai kepada pemandu lori yang memprotes di Kanada menggariskan mengapa mata wang kripto itu wujud.

“Jika kerajaan tidak bersedia untuk mengikut undang-undang … [dan] memberi orang peluang untuk mempertahankan diri mereka…dan mereka hanya mahu bercakap dengan bank dan pada dasarnya memotong mata pencarian kewangan rakyat tanpa proses yang sewajarnya, itu adalah contoh terbaik mengapa teknologi terdesentralisasi itu wujud, “kata Vitalik.

Dia menambah:

“Konsep mengejar perantara dan menggunakan perantara untuk memintas semua itu, adalah berbahaya <…> Mempunyai alternatif terpencar kepada perantara adalah cara yang baik untuk mengehadkan kerosakan.”

Terutamanya, polis Kanada menyekat lebih 30 wallet crypto yang dikaitkan dengan pemandu lori ‘Freedom Convoy’ awal minggu ini selepas crypto menjadi salah satu cara kritikal untuk menyumbang kepada pemandu lori berikutan keputusan GoFundMe untuk tidak mengagihkan $9 juta yang diperoleh pada platformnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.