The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

Pelabur Menyaman NASCAR, Atas Dakwaan Penipuan Pump-And-Dump

Pelabur Menyaman NASCAR, Atas Dakwaan Penipuan Pump-And-Dump

Token mata wang kripto “Let’s Go Brandon” (LGB) ialah topik class- action lawsuit yang menyatakan pembangun “coin meme” dan yang lain ‘menyalahgambarkan‘ aset digital untuk meningkatkan nilainya secara buatan sebelum menjual bahagian mereka untuk faedah peribadi.

Akibatnya, pemfailan mahkamah telah dilancarkan di Florida terhadap pencipta mata wang kripto itu, yang dituduh terlibat dalam penipuan “pump-and-dump“.

Menurut tuntutan mahkamah setebal 77 muka surat, plaintif, Eric De Ford, menyaman, dan mendakwa bahawa skim “pump-and-dump” telah dilakukan oleh pencipta token LGB dan syarikat mereka, LGBcoin.io.

Firma itu menyenaraikan NASCAR, Brandonbilt Motorsports, pemandu Brandon Brown, dan tokoh konservatif seperti Candace Owens dan David J. Harris, Jr., antara yang lain.

Apakah Skim Itu?

Tuduhan yang dibuat adalah mereka secara palsu menyokong coin meme di media sosial sambil menyembunyikan pemilikan mereka terhadap sejumlah besar aset itu.

Dalam aduan itu didakwa bahawa pelabur yang membeli token ‘bercaj politik’ antara 4 November 2021 dan 15 Mac 2022, terutamanya dalam tempoh itu apabila dipercayai bahawa NASCAR akan meluluskan penajaan token LGB terhadap Brown. Walau bagaimanapun, mereka mengalami kerugian kewangan yang ketara akibat pembelian yang dibuat pada harga yang melambung secara buatan.

“Strategi defendan berjaya,”. “Promosi mengelirukan dan sokongan selebriti mampu meningkatkan minat dan harga Token LGB secara buatan semasa Tempoh Berkaitan, menyebabkan pelabur melaburkan sejumlah wang yang banyak terhadap pelaburan yang merugikan ini .”

Tuntutan itu menyatakan, ‘Let’s Go Brandon’ ialah ungkapan politik yang digunakan ramai orang sebagai cara terselubung untuk menunjukkan ketidakpuasan hati mereka terhadap Presiden Joe Biden.

Nilai token menjunam sebanyak 63% antara 30 Disember 2021 dan 4 Januari 2022, apabila pegawai NASCAR mendakwa bahawa mereka telah “berubah fikiran” tentang membolehkan pembangun coin menyokong Brown.

Menurut tuntutan mahkamah, gelembung token LGB, di mana harga token meningkat lebih daripada 500%, pecah hampir serta-merta selepas NASCAR menarik balik penerimaan penajaannya.

Analisis Harga Let’s Go Brandon

Menurut pemfailan, token LGB mempunyai nilai pasaran $0 pada 28 Januari 2022. Pada masa penulisan, harga token LGB belum pulih dan volum dagangan kekal menurun dengan ketara.

Token LGB dibina atas aktiviti pemasaran dan promosi politik, yang lazimnya dijalankan oleh “selebriti-selebriti” dan pengulas politik untuk mengelirukan rata-rata pelabur untuk berfikir bahawa aset itu akan menjadikan mereka kaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.