The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

Elon Musk Individu Paling Berpengaruh Pada Tahun 2021

Mungkin anda berpendapat bahawa Elon Musk adalah seorang usahawan berwawasan yang akan menyelamatkan planet ini daripada malapetaka. Mungkin anda berfikir bahawa Elon Musk adalah seorang narsisis yang melulu. Mungkin anda bosan dengan lelaki itu.

Tetapi tanpa mengira pandangan peribadi anda tentang lelaki itu, anda tidak boleh menafikan pengaruhnya yang luar biasa terhadap crypto pada tahun 2021 – khususnya pada harga bitcoin dan dogecoin.

Elon suka bitcoin! Harga melambung tinggi. Elon berpendapat bahawa bitcoin merosakkan alam sekitar! Harga menjunam. Corak itu sangat jelas sehingga “The Washington Post” menjalankan op-ed bertajuk “Cryptocurrency mempunyai masalah Elon Musk,” yang ditulis oleh Emily Parker CoinDesk sendiri, yang menyatakan bahawa “dalam industri yang dikatakan decentralized bermaksud tidak terkesan terhadap mana-mana pihak, namun, harga pasaran nampaknya melambung atau menjunam berdasarkan tweet seseorang.”
Bukan sahaja Elon Musk jelas salah seseorang yang “paling berpengaruh” dalam crypto pada tahun 2021, tetapi ada kemungkinan bahawa tiada siapa yang pernah mempunyai pengaruh yang lebih tinggi pada harga aset dalam seluruh sejarah manusia, mungkin sejak zaman Caesar. Dengan hanya memuat naik Tweet meme kepada 65 juta pengikutnya, Musk mempunyai kuasa untuk mencipta ratusan bilion dolar dalam permodalan pasaran dengan serta-merta…atau membuatnya lenyap.

Seperti yang diperhatikan oleh beberapa orang di Twitter sepanjang musim panas ini, bolak-balik tesebut terasa seperti permainan “Dia sayang saya…Dia tidak sayang saya. Dia sayang saya…Dia tidak sayang saya.”

Jadi adakah Elon Musk suka bitcoin? Atau adakah dia tidak menyukainya? Mari kita lihat semula beberapa sorotan hubungan cinta yang menyeksakan ini.


January 29. Dia sayang saya. Musk menukar bio Twitternya kepada satu perkataan ringkas: #bitcoin. Harga serta-merta melonjak 13%. Dia kemudian dengan penuh teka-teki menaik tweet, “Sebaliknya, ia tidak dapat dielakkan.” Apa sebenarnya yang tidak dapat dielakkan? Pengendorsan bitcoinnya? Kebangkitan bitcoin itu sendiri? Thanos? Tiada siapa yang pasti, tetapi rasanya dengan adanya Musk secara rasmi di Team Bitcoin, penggunaan arus perdana kini…tidak dapat dielakkan.


February 4. Dia sayang saya. “Doge,” Musk tweet. Itu sahaja. Itu tweetnya. (Dia adalah raja tweet satu perkataan.) Banyak lagi tweet berkaitan Doge akan menyulusuri, termasuk meme yang diilhamkan oleh The Lion King, dengan Musk sebagai Rafiki dan Shiba Inu sebagai Simba. Dia memuat naik tweet ini selepas harga Doge telah naik. Kapsyen? “sama-sama.” Sekarang dua perkara sudah jelas. 1) Musk tahu apa yang dia lakukan. 2) Dia seronok melakukannya.

February 8. Dia sayang saya. Tesla mendedahkan yang dia telah melabur $1.5 bilion dalam bitcoin, yang menaikkan trend “penerimaan institusi” yang akan menguatkan lagi coin tersebut. Harga bitcoin melonjak kira-kira $8,000 dalam satu hari, kemudian ia mencecah $50,000 untuk kali pertama. Ramai peniaga crypto merujuk kepada hari itu sebagai “Elon’s Candle (lilin Elon).”


24 Mac. Dia sayang saya. Hubungan cinta tersebut diteruskan. Mungkin itu cinta sejati, dan mungkin Elon dan Bitcoin akan bersama selama-lamanya. “Anda kini boleh membeli Tesla dengan Bitcoin,” Musk tweet, memberikan pernyataan yang bagus, deklaratif dan tegas yang kelihatan seperti satu harapan cerah kepada dunia crypto.


April 28. Dia sayang saya. Memandangkan kebanyakan mata wang cryrpto masih berada dalam kegawatan bull market, Musk menulis tweet “The Dogefather,” mengumumkan bahawa dia akan menjadi hos Saturday Night Live, kerana ia adalah 2021 jadi sudah tentu Elon Musk akan menganjurkan Saturday Night Live. Tweet itu sangat menarik perhatian. Adakah dia akan mempromosikan dogecoin di hadapan khalayak ramai? Komuniti Doge ternanti- nantikan dengan penuh suspen.


8 Mei. Dia tidak sayang saya. Musk memainkan watak pakar pelaburan yang bergelut untuk menjelaskan apa itu Dogecoin apabila Michael Che berulang kali bertanya kepadanya soalan itu semasa Saturday Night Live pada segmen Weekend Update .Watak Musk berkata, “Dogecoin ialah sistem kewangan yang tidak dapat dihalang yang akan mengambil alih dunia.” “Jadi, ini menyusahkan?” balas Che. “Ya, ia adalah menyusahkan,” Musk mengangkat bahunya. Harga mata wang crypto jatuh 40 peratus, didagangkan serendah 43 sen, menjatuhkan hampir $20 bilion dalam nilai pasarannya.

12 Mei. Dia tidak sayang saya. Dalam tweet yang menjatuhkan nilai crypto, Musk menghentikan Tesla daripada menerima Bitcoin, merujuk kepada kebimbangannya terhadap alam sekitar. “Mata wang crypto adalah idea yang baik pada banyak peringkat dan kami percaya ia mempunyai masa depan yang menjanjikan,” kata Musk kepada “kekasihnya yang menangis teresak-esak”, “tetapi ini tidak sepatutnya menjejaskan alam sekitar.” Harga merudum. Bitcoin menjunam daripada $56k kepada $30k pada minggu seterusnya.


13 Mei. Dia sayang… Doge? Musk mengumumkan bahawa dia “bekerjasama dengan pemaju Doge untuk meningkatkan kecekapan transaksi sistem. Suatu potensi yang menjanjikan.” Jadi adakah bitcoin “isteri” dan adakah Doge adalah “perempuan simpanan baru”?

24 Mei. Dia sayang saya… mungkin? Musk bertemu dengan sekumpulan bitcoin miners untuk membincangkan cara-cara untuk menjadi lebih mesra alam. “Menjanjikan potensi,” tweet Musk, dan memberikan sokongan kepada Doge. Kali ini lonjakan harga tidak terlalu tinggi. Nampaknya pengguna crypto sedang membina apa yang digambarkan oleh Vitalik Buterin sebagai “sistem imun” terhadap peristiwa seperti tweet Musk. Seperti yang dikatakan Buterin kepada CNN, “Dia tidak akan mempunyai pengaruh seperti ini selama-lamanya.”

3 Jun. Dia tidak sayang saya. Satu lagi tweet yang menyayat hati. Musk memuat naik tweet meme putus cinta dengan logo bitcoin dan hati yang patah. Boleh lihat tweet tersebut disini.


13 Jun: Dia sayang saya! Musk membalas tweet yang menuduhnya memanipulasi harga dan lambakan bitcoin. “Ini tidak betul,” Musk tweet. “Tesla hanya menjual ~10% daripada pegangan untuk mengesahkan BTC boleh dicairkan dengan mudah tanpa menggerakkan pasaran.” Dia menambah “Apabila terdapat pengesahan penggunaan tenaga bersih yang munasabah (~50%) oleh miners dengan trend masa depan yang positif, Tesla akan membenarkan semula transaksi Bitcoin.” Serta-merta harga bitcoin pulih, melantun 10% dalam tempoh enam jam seterusnya.


21 Julai: Dia sayang saya! Dia betul-betul sayangkan saya! Dalam panel The B Word Conference, Musk menyertai Jack Dorsey dan Cathie Wood (kedua-duanya bitcoin bull) untuk perbualan tentang mata wang crypto. Peminat crypto memerhati dengan penuh suspen. Adakah Elon akan menghentam bitcoinatau adakah dia akan memberikan pengesahannya? Musk mengesahkan bahawa dia memiliki bitcoin, ether dan, sudah tentu, dogecoin. “Jika harga bitcoin turun saya akan kehilangan wang. Saya mungkin mengepam tetapi saya tidak membuang, “kata Musk dalam video itu. “Saya pasti tidak percaya untuk mendapat harga tinggi dan menjual atau sebagainya. Saya ingin melihat bitcoin berjaya.” Harga bitcoin serta-merta melonjak…dan memulakan pusingan seterusnya dalam bull run yang menyaksikan ia mencapai paras tertinggi baharu sepanjang masa iaitu hampir $69,000.


20 Oktober. Dia sayang saya. Musk memuat naik tweet meme pasangan separa bogel, di atas katil, merenung kepada harga crypto yang tinggi sepanjang masa. Bitcoin ialah $69k. Eter ialah $4,200. Atau 69 dan 420. Anda boleh faham sendiri.

2 Disember. Dia sayang Doge. Kali ini tindakan itu secara langsung melibatkan CoinDesk sendiri. Laporan daripada Omkar Godbole CoinDesk mendapati bahawa “yuran transaksi Ethereum yang tinggi menyebabkan DeFi tidak dapat diakses oleh pelabur kecil.” Elon Musk mempunyai jalan penyelesaiannya, dan anda boleh meneka apakah penyelesaian itu. “Doooge,” jawab Musk kepada CoinDesk.


Jadi adakah Elon suka crypto atau tidak? Hubungan sulit ini liar dan meletihkan emosi. Tetapi bak kata orang, percintaan yang paling mengghairahkan cenderung untuk menjadi panas dan sejuk.

Tajuk: Elon Musk Individu Paling Berpengaruh Pada Tahun 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.