The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

Nintendo ‘Berminat’ Dengan NFT Dan Metaverse

Nintendo ‘Berminat’ Dengan NFT Dan Metaverse

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, non- fungible token (NFT) dan metaverse telah menjadi topik perbualan yang popular, kerana semakin banyak organisasi dan orang ramai mempelajari tenatang kegunaan mereka.

Berikutan keputusan kewangan terkini Nintendo (TYO: 7974), syarikat itu mengadakan sesi Soal Jawab di mana salah satu soalan membincangkan NFT dan metaverse, antara topik- topik yang lain.

Menurut penganalisis kanan di MST Financial, David Gibson, Nintendo membayangkan bahawa ia berminat dalam bidang ini dan dapat melihat ‘potensi’ yang ada untuk syarikat itu.

“Kami mempunyai minat dalam bidang ini, kami merasakan ada potensi di sini, tetapi kami tertanya-tanya apakah kegembiraan yang boleh kami berikan di sini dan ini adalah sukar untuk ditentukan sekarang,” syarikat video gaming Jepun itu berkata.

Walaupun, dalam tweet susulan, Gibson mendakwa bahawa tindak balas Nintendo “terutamanya tertumpu pada metaverse.”

NFT & Metaverse

Nintendo sudah pasti akan berminat dengan mana-mana teknologi baharu yang membantunya bersaing dalam ruang video gaming, terutamanya memandangkan data terkini menunjukkan jumlah wang yang dilaburkan dalam syarikat NFT meningkat, sebanyak 130x yang luar biasa antara 2020 dan 2021, mencecah $4.8 bilion.

Secara umum, pelabur- pelabur yakin dengan potensi NFT sebagai item collector, pencipta nilai jenama untuk firma dan peserta dalam Web3 dan metaverse.

Terutamanya, produk digital seperti item dalam game boleh dibeli dan dijual melalui NFT kerana ia adalah kepingan data unik yang direkodkan pada blockchain, manakala, metaverse ialah konsep yang telah mendapat populariti di kalangan firma teknologi untuk merujuk kepada persekitaran maya dalam talian yang berpaksikan interaksi sosial.

Nintendo Switch Mendahului PlayStation & Wii Dalam Jualan

Perlu juga disebut bahawa hampir 48 juta copy Nintendo Switch telah terjual dalam tempoh 21 bulan sebelumnya, menjadikannya sistem terlaris ketiga sepanjang masa, mengatasi kedua-dua PlayStation asal dan Wii dalam jualan.

Sememangnya, sejak wabak Covid itu bermula pada Mac 2020, Nintendo Switch telah mula muncul, menjadi konsol rumah paling berjaya dalam sejarah panjang syarikat dengan jualan 103.5 juta unit.

Walaupun Sony kini menghadapi kekurangan komponen dengan PS5nya, ia telah menguasai pasaran gaming sejak dua setengah dekad yang lalu dengan tiga daripada konsol PlayStationnya berada di antara empat konsol permainan teratas mengikut jualan unit.

Berdasarkan nombor jualan rasmi syarikat, PS2 telah menjual lebih daripada 155 juta copy di seluruh dunia sejak diperkenalkan pada tahun 2001, menjadikannya sistem permainan video paling popular dengan margin yang ketara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.