The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

El Salvador Bakal Membangunkan Bitcoin City

El Salvador Bakal Membangunkan Bitcoin City

LA LIBERTAD, El Salvador — Presiden El Salvador Nayib Bukele mengumumkan bahawa kerajaannya akan membina “Bitcoin City” di tepi lautan di dasar gunung berapi.

Bukele menggunakan persidangan bitcoin BTCUSD, -3.41% pada sabtu malam lepas untuk melancarkan idea terbarunya, sama seperti yang beliau umumkan pada persidangan Bitcoin di Miami sebelum ini yang mana beliau membuat kejutan dengan mengumumkan El Salvador akan menjadi negara pertama yang menjadikan mata wang kripto itu sebagai matawang rasmi.

Tawaran bon akan berlaku pada 2022 sepenuhnya dalam Bitcoin, kata Bukele. Selepas 60 hari pembiayaan disediakan, pembinaan akan bermula.

Bandar ini akan dibina berhampiran gunung berapi Conchagua bertujuan untuk memanfaatkan tenaga geoterma bagi menggerakkan kedua-dua bandar dan perlombongan bitcoin — satu penyelesaian intensif tenaga bagi pengiraan matematik yang kompleks 24 jam sehari demi kelancaran transaksi mata wang yang berlaku.

Kerajaan sudah pun menjalankan usaha perlombongan bitcoin perintis di loji kuasa geoterma lain berhampiran gunung berapi Tecapa.

Gunung berapi Conchagua berada di tepi lautan di tenggara El Salvador di Teluk Fonseca.

Kerajaan akan menyediakan tanah dan infrastruktur serta kerja untuk menarik pelabur.

Satu-satunya cukai yang dikutip di sana ialah cukai nilai tambah, separuh daripadanya akan digunakan untuk membayar bon perbandaran dan selebihnya untuk infrastruktur dan penyelenggaraan perbandaran. Bukele berkata tidak akan ada cukai barangan, pendapatan atau cukai perbandaran dan bandar itu akan mempunyai sifar pelepasan karbon dioksida.

Bandar ini akan menarik minat ramai pelaburan asing dengan dilengkapi kawasan perumahan, pusat membeli-belah, restoran dan pelabuhan, Beliau juga menerangkan dengan jelas perancangan- perancangan umum lain seperti pendidikan digital, teknologi dan pengangkutan awam yang mampan.

“Melaburlah di sini dan dapatkan semua wang yang anda mahukan,” kata Bukele kepada orang ramai yang bersorak dalam bahasa Inggeris pada penutupan Bitcoin Amerika Latin dan Persidangan Blockchain yang diadakan di El Salvador.

Bitcoin telah menjadi tender yang sah bersama dolar AS sejak 7 September.

Kerajaan menyokong bitcoin dengan dana $150 juta. Untuk memberi insentif kepada rakyat Salvador untuk menggunakannya, kerajaan menawarkan kredit bernilai $30 kepada mereka yang menggunakan wallet digitalnya.

Pengkritik telah memberi amaran bahawa kekurangan ketelusan mata wang itu boleh menarik peningkatan aktiviti jenayah ke negara itu dan perubahan nilai mata wang digital itu akan menimbulkan risiko kepada mereka yang memegangnya.

Bitcoin pada asalnya dicipta untuk beroperasi di luar sistem kewangan yang dikawal kerajaan dan Bukele berkata ia akan membantu menarik pelaburan asing ke El Salvador dan menjadikannya lebih murah untuk rakyat Salvador yang tinggal di luar negara untuk menghantar wang pulang kepada keluarga mereka.

Kebimbangan di kalangan pembangkang Salvador dan pemerhati luar telah meningkat tahun ini apabila Bukele telah bergerak untuk menyatukan kuasa.

Pengundi memberikan parti presiden yang sangat popular itu kawalan ke atas kongres awal tahun ini. Penggubal undang-undang baharu segera menggantikan ahli dewan perlembagaan Mahkamah Agung dan peguam negara, membuatkan parti Bukele dapat mengawal cabang kerajaan yang lain.

Kerajaan A.S. sebagai tindak balas berkata ia akan mengalihkan bantuannya daripada agensi kerajaan kepada organisasi masyarakat . Bulan ini, Bukele menghantar cadangan kepada kongres yang memerlukan organisasi yang menerima pembiayaan asing mendaftar sebagai ejen asing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.