The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

Cardano Mengumumkan Ganjaran Berganda Untuk Penggodam Yang Boleh Mengesan Kelemahan

Cardano Mengumumkan Ganjaran Berganda Untuk Penggodam Yang Boleh Mengesan Kelemahan Rangkaian

Yayasan Cardano telah mengumumkan gandaan ganjaran untuk penggodam yang boleh mencungkil kelemahan pada rangkaian tersebut.

Yayasan itu menyatakan dalam akaun Hackerone.com nya bahawa promosi untuk mengesan kelemahan akan dijalankan selama enam minggu antara 14 Februari 2022, hingga 25 Mac 2022, sebagai sebahagian daripada menjadikan rangkaian lebih selamat.

Di bawah node Cardano, ganjaran hadiah telah ditetapkan pada $20,000 untuk bugs kritikal dengan kelemahan yang dilabelkan tinggi, menarik ganjaran sebanyak $10,000. Untuk bug sederhana dan rendah, hadiah telah ditetapkan masing-masing pada $4,000 dan $800.

Penggodam berpotensi memperoleh $15,000 untuk mengesan bug kritikal dalam wallet Cardano manakala kelemahan yang tinggi telah diperuntukkan $6,000.

Di tempat lain, bug sederhana dan rendah telah ditetapkan masing-masing $2,000 dan $600.

Yayasan Cardano menyatakan bahawa penggodam perlu menyediakan laporan terperinci dengan langkah yang boleh dibuat semula untuk layak mendapat ganjaran.

“Yayasan Cardano berharap dapat bekerjasama dengan komuniti keselamatan untuk mencari kelemahan keselamatan bagi memastikan perniagaan dan pelanggan kami selamat. Daripada program ini, kami berhasrat untuk mengukuhkan jenama Cardano melalui program ini, meliputi item penting untuk mengakses dan mengurus aset kripto yang dikeluarkan pada blockchain Cardano,” kata pengumuman itu.

Pertandingan pengesanan kelemahan ini meluaskan lagi rangkaian Cardano yang semakin berkembang yang telah menarik penggunaan besar-besaran untuk kes yang berbeza-beza. Perkembangan itu dijangka memberi kesan positif kepada harga ADA.

Walau bagaimanapun, seperti yang dilaporkan oleh Finbold, ADA kini dinilai rendah berdasarkan penunjuk Market Value to Realized Value (MVRV) Santiment. Menurut data, Cardano tidak pernah dinilai terlalu rendah sejak Mac 2020.

Rangkaian Cardano Terus Mencatatkan Pertumbuhan

Secara keseluruhan, Cardano terus mencatatkan beberapa peristiwa penting, seperti lonjakan dalam jumlah transaksi pada 2022. Menjelang 8 Februari 2022, jumlah transaksi Cardano berjumlah 30.4 juta.

Angka itu bermakna platform itu menambah lebih 4 juta transaksi sejak 10 Januari 2022.

Bilangan urus niaga berkorelasi dengan wallet ADA. Menurut laporan Finbold, setakat 3 Februari, wallet ADA berjumlah 3,002,727, pertumbuhan daripada angka 24 Disember 2021 sebanyak 2.5 juta. Ini bermakna penambahan kira-kira 12,200 wallet setiap hari dalam tempoh tersebut.

Di tempat lain, blockchain Cardano juga mencatatkan kejayaan selepas melancarkan fungsi kontrak pintar. Plutus (sebuah platform kontrak pintar berasaskan Cardano) melepasi 1,000 tanda kontrak pintar pada 27 Januari untuk mencapai 1,003.

Fungsi kontrak pintar Cardano telah menarik fungsi crypto lain seperti mengehos aplikasi decentralized finance (DeFi).

Leave a Reply

Your email address will not be published.