The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

Cardano Adalah 47,000x Lebih Cekap Tenaga Berbanding Bitcoin

Cardano Adalah 47,000x Lebih Cekap Tenaga Berbanding Bitcoin

Perbincangan sekitar Bitcoin tentang penggunaan tenaga dan kesan alam sekitar telah meningkat sejak beberapa tahun kebelakangan ini, terutamanya jika dibandingkan dengan mata wang kripto yang lain.

Terutama sekali, aset Proof-of-Stake (PoS) terbesar Cardano (ADA), adalah 47,200 kali lebih cekap tenaga daripada Bitcoin mata wang kripto utama Proof-of-Work (PoW).

Khususnya, penggunaan tenaga TWh Whole Network untuk Cardano ialah 0.00277429; sebaliknya, Bitcoin menggunakan 131.0 TWj setahun lebih daripada seluruh negara seperti Ukraine dan Norway, menurut statistik yang dikeluarkan oleh Cardano Blockchain Insights.

Walaupun terdapat kontroversi mengenai penggunaan tenaga Bitcoin dan kesannya terhadap alam sekitar, laporan oleh CoinShares yang diterbitkan pada 25 Januari 2022, menunjukkan bahawa BTC menyumbang hanya 0.08% daripada pelepasan karbon dioksida (CO2) global pada 2021, jadi perkara yang dikatakan tentang penggunaan tenaga oleh rangkaian nampaknya telah dibesar-besarkan.

Skala Cardano Dipamerkan

Walaupun kesan Bitcoin terhadap alam sekitar nampaknya telah meningkat, kita tidak boleh memandang rendah skalabiliti Cardano sebagai 42,000 kali lebih cekap tenaga daripada rakan kriptonya.

Off-chain computing functionality‘ dikatakan sebagai salah satu cara untuk membantu Cardano memacu kecekapan rangkaian teras yang lebih besar untuk transactions yang dilaksanakan di luar blockchain.

Tambahan pula, memandangkan rangkaian Cardano terus berkembang, yang dapat kita lihat oleh peningkatan bilangan pemegang pada rangkaian, platform ini memberikan penekanan terhadap kelestarian jangka panjang. Yayasan Cardano baru-baru ini mengumumkan bahawa inisiatif pemulihan menggunakan Cardano telah mencapai matlamatnya untuk menanam lebih daripada 1 juta pokok, yang telah ditetapkan sebelum ini.

Hasil daripada usaha Cardano untuk berkembang lagi selepas mengumumkan satu siri projek bagi mengoptimumkan prestasi platform pada 2022, sekumpulan pakar crypto telah meramalkan bahawa ADA akan berakhir tahun ini dengan harga $2.72 dan setinggi $8 menjelang hujung tahun 2025.

Leave a Reply

Your email address will not be published.