The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

Bitcoin Turun $9K dalam Sejam; El Salvador Sekali Lagi Bertindak

Bitcoin Turun $9K dalam Sejam; El Salvador Sekali Lagi Bertindak

Harga bitcoin menjunam jatuh awal pagi Sabtu, penurunan hampir $10,000 dalam kira-kira sejam ke paras terendah $42,000 sebelum melantun naik ke $45,000.

Bitcoin telah jatuh kira-kira $15,000 dalam tempoh 48 jam yang lalu. Ether, mata wang Crypto kedua terbesar mengikut permodalan pasaran, jatuh sekitar $1,100 dalam tempoh masa yang sama.

Mata wang Crypto terkemuka itu menunjukkan penurunan yang lebih tinggi dalam pasaran Crypto, menurut indeks harga CoinDesk, dengan beberapa mata wang Crypto jatuh lebih daripada 20% dalam tempoh 48 jam yang lalu. Kebanyakan aset ini nampaknya mengalami kemerosotan mendadak bermula sekitar 04:00 UTC Sabtu.

Menurut CoinGecko, paras pasaran keseluruhan pada masa ini berlegar sekitar $2 trilion.

Penjualan pasaran spot nampaknya telah mendorong mata wang Crypto untuk turun lebih rendah sebelum mencetuskan stop loss yang besar dalam pasaran derivatif.

“Setakat ini saya telah melihat lebih daripada 4000 BTC dijual yang mendorong pasaran untuk turun secara mendadak,” Laurent Kssis, pakar dana dagangan- pertukaran Crypto dan pengarah CEC Capital. “Malah, 1,500 BTC sahaja telah dijual dalam masa kurang daripada satu minit pada masa penurunan itu.”

Data yang disediakan oleh Coinglass menunjukkan penurunan harga telah mencetuskan hampir $600 juta future position Bitcoin dalam masa kurang dari satu jam. Pasaran kelihatan lebih leveraj pada awal minggu ini dengan open interest (OI) dinaikkan dari segi bitcoin.

“OI dalam denominasi Bitcoin kini kekal melebihi 365,000 BTC selama lebih sebulan. Ia bukan perkara biasa untuk melihat OI yang begitu tinggi dikekalkan untuk tempoh yang begitu lama. Ini menunjukkan bahawa pasaran pada masa ini terlalu tepu dengan leveraj, ” kata nota mingguan Arcane Research.

Tether (USDT), stablecoin terbesar di dunia mengikut nilai pasaran, menyaksikan lonjakan singkat kepada $1.025 di bursa Coinbase yang tersenarai di Nasdaq, beralih daripada 1:1 peg biasa.

Semasa penurunan harga yang mendadak, peniaga biasanya menganggap Tether sebagai Coin yang selamat, memandangkan nilainya ditetapkan pada dolar A.S., sebuah aset kurang risiko secara tradisional.

Kejatuhan market ke tahap terendah sejak akhir September berlaku berikutan ketidakpastian yang disebabkan oleh varian Omicron COVID-19 dan ketidakselesaan Rizab Persekutuan (Federal Reserves, Fed) yang semakin meningkat akibat inflasi yang tinggi. Pada hari Selasa, Pengerusi Fed Jerome Powell menghentikan kata-kata sementara daripada perbincangan inflasi dan memaklumkan pihak bank pusat mungkin mempertimbangkan

Walaupun begitu, ada yang menggunakan penurunan ini sebagai peluang untuk “membeli dip tersebut.” Presiden El Salvador Nayib Bukele, yang negaranya memegang bitcoin pada balance sheet dan telah membeli coin semasa penurunan sebelumnya, mengumumkan pembelian lagi sebanyak 150 BTC untuk sekitar $48,700 setiap satu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.