The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

American Express Berkembang Ke NFT & Metaverse

American Express Berkembang Ke NFT & Metaverse

Sejak kebelakangan ini, metaverse terus menarik semakin banyak syarikat, terutamanya syarikat perkhidmatan kad kredit American Express (NYSE: AXP) yang baru sahaja menyertai.

Khususnya, American Express telah memfailkan 7 permohonan trademark baharu untuk mendaftarkan nama, logo dan slogan syarikat, termasuk AMEX, SHOP SMALL dan MEMBERSHIP REWARDS, yang menunjukkan perbadanan multinasional yang mengkhusus dalam perkhidmatan kad pembayaran itu merancang untuk berkembang ke metaverse dan menawarkan NFT berjenama.

Peguam trademark metaverse berlesen Michael Kondoudis mengumumkan berita itu melalui Twitter pada hari Selasa, 15 Mac, mendedahkan bahawa permohonan telah diserahkan kepada Pejabat Patent dan Trademark AS pada 9 Mac, dengan rancangan untuk menawarkan multimedia yang disokong NFT, perkhidmatan mata wang kripto, perbankan maya, dan pertukaran perkhidmatan antara yang lain.

Encik Kondoudis menyatakan:

“American Express ialah jenama kewangan terkemuka, dan nilai yang disertakan pada jenama itu adalah penting. Jelas sekali, American Express melihat potensi Metaverse dan sedang menyediakan trademark serta jenamanya untuk ekonomi maya yang akan menguasainya.”

Peguam itu menambah:

“Mungkin aspek yang paling menarik bagi aplikasi ini ialah ia menandakan permulaan aliran baharu pemfailan trademark Metaverse daripada sektor perkhidmatan kewangan.”

Aliran Metaverse Berterusan

Hakikat bahawa beberapa firma, perniagaan dan selebriti telah mengembangkan kehadiran mereka dalam metaverse sekarang wajar diberi perhatian, dan ini adalah contoh terkini tentang aliran yang semakin meningkat pesat ini.

Sebagai contoh, pada 15 Februari, Bursa Saham New York (NYSE) memfailkan permohonan trademark baharu untuk mendaftarkan istilah “NYSE” untuk beberapa produk dan perkhidmatan kripto dan kewangan.

Pada masa itu, Kondoudis menyatakan:

“Pemfailan ini adalah pengesahan terbaru bahawa metaverse adalah benar dan semua perniagaan perlu merancang dengan sewajarnya. Semua perniagaan tidak perlu lagi tertanya-tanya sama ada ia akan berlaku. Ia hanyalah persoalan bila <…> NYSE telahpun mengambil pendekatan proaktif, berfikiran ke hadapan untuk memastikan bahawa ia adalah pertukaran kewangan terkemuka dalam metaverse.”

Akhir sekali, menurut analisis, bilangan aplikasi trademark NFT di Amerika Syarikat meningkat 421 kali ganda pada 2021, peningkatan yang ketara jika dibandingkan dengan hanya 3 pada 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.