The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

A.S. Memperkenalkan Rang Undang-Undang Baharu, Mengambil Pengajaran Dari Kanada

A.S. Memperkenalkan Rang Undang-Undang Baharu, Mengambil Pengajaran Dari Kanada

Apa yang bermula sebagai protes oleh pemandu lori Kanada terhadap sekatan Covid-19 di negara itu, telah berkembang menjadi penyebab untuk pembaharuan dasar mata wang kripto di Amerika Syarikat.

Protes di ibu negara Kanada telah dihalang oleh keputusan Perdana Menteri Justin Trudeau untuk membekukan akaun bank dan aset kripto pemimpin Konvoi Kebebasan 2022.

Selain daripada menjatuhkan Konvoi Kebebasan, tindakan tegas itu juga mencetuskan percubaan baru oleh Republikan di Washington untuk menghalang kerajaan daripada mengakses wallet kripto rakyat. Oleh itu untuk mengelakkan tindakan keras kerajaan yang serupa di Amerika Syarikat, sekurang-kurangnya seorang ahli Dewan Republikan telah memperkenalkan rang undang-undang, menurut laporan oleh Politico.

Penggubal undang-undang Republikan dan penyokong aset digital menggunakan insiden yang berlaku Ottawa, Kanada untuk menekankan bahawa aset digital adalah senjata untuk kebebasan sivil kerana ia tidak tertakluk kepada kawalan mana-mana entiti kerajaan.

Senator Republikan Texas Ted Cruz berkata:

“Ada sebab golongan autoriti kecil di seluruh dunia membenci Bitcoin dan crypto: Mereka tidak dapat mengawalnya. Buku panduan radikal moden ialah jika anda tidak mematuhinya, mereka sanggup memusnahkan reputasi anda serta kewangan peribadi anda.”

Pengumpul Dana Beralih Kepada Bitcoin

Berikutan penutupan page pengumpulan dana untuk Konvoi Kebebasan daripada GoFundMe, penyokong bergegas ke inisiatif lain yang diterajui oleh penyokong Bitcoin untuk mengumpulkan dana untuk konvoi itu.

Dalam masa kurang dari sehari selepas pelancaran di portal Tallycoin, kempen baharu itu mengumpul lebih daripada $1 juta dalam bentuk Bitcoin untuk membayar makanan, penginapan dan keperluan asas yang lain ketika protes memasuki minggu ke-3 operasinya.

Dalam usaha untuk menghentikan peredaran dana, sejumlah 34 wallet kripto yang didakwa dikaitkan dengan pemandu lori Kanada telah disekat kerana Pasukan Polis Diraja Kanada (RCMP) telah mengeluarkan perintah yang memerlukan semua organisasi yang dikawal selia FINTRAC di Kanada untuk berhenti berinteraksi dengan dompet.

Walau bagaimanapun, Bitcoin yang dibekukan yang terikat dengan pemandu lori Kanada masih terus bergerak, mengingkari arahan pihak berkuasa untuk membekukan dana. Masih tidak jelas sama ada aset itu telah di ‘cash out‘ untuk fiat atau kekal terkunci pada platform dagangan crypto tersebut.

Pada akhirnya, kita boleh membuat kesimpulan yang umum daripada peristiwa ini, yang menekankan had kuasa kerajaan untuk menghalang urus niaga pada platform ‘decentralized‘, serta had keupayaan sistem sedemikian untuk mengelak sekatan tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.