The Best AI Robot For Trading Crypto

5%-300% INCOME SETIAP HARI DENGAN TRADE CRYPTO SECARA KONSISTEN SECARA AUTOMATIK

Kepada Ahli-Ahli Yang Mendaftar Melalui Website Ini, Sila Whatsapp Saya ID Royal Q Anda Untuk DiMasukkan Ke Dalam Group Telegram...Terima Kasih

90% Daripada Semua Bitcoin Telah Dilombong

  • Menurut data Blockchain.com, 90% bitcoin kini telah di- mined dan berada di pasaran terbuka.
  • Tetapi disebabkan halving schedules, 10% terakhir itu tidak akan sampai sepenuhnya ke pasaran sehingga Februari 2140 (lebih 100 tahun)
  • Sementara itu, kira-kira 3.7 juta bitcoin daripada jumlah 21 juta masih dianggapkan “hilang.”

Sekarang, 90% daripada semua bitcoin telah di-mined, menurut data dari Blockchain.com, 12 tahun selepas miners memperoleh bitcoin yang pertama.

Ini bermakna kira-kira 18.9 juta coins daripada bekalan maksimum 21 juta kini berada di pasaran terbuka. Tetapi mining 10% terakhir tidak dijangka berlaku sehingga Februari 2140, berdasarkan anggaran rangkaian dan halving schedule bitcoin, lapor CoinDesk.

Bitcoin halving— yang berlaku kira-kira setiap empat tahun — ialah apabila bilangan bitcoin baharu yang memasuki circulation berkurang.

Proses halving akan terus menjadikan bitcoin mining lebih mencabar. Pada masa ini, pelombong menerima kira-kira 6.25 bitcoin untuk setiap blok yang di- mine, tetapi ini akan turun kepada separuh pada 2024.

Sementara itu, anggaran 20% bitcoin telah “hilang,” bermakna ia tidak boleh didapati semula. Oleh itu, tidak mungkin pasaran terbuka pernah melihat cukup 21 juta coin dalam circulation.

Pada hari Isnin, bitcoin merosot 5.8% kepada bawah $48,000, dan terus menurun sehingga baru-baru ini. Minggu lalu, bitcoin jatuh sebanyak 27%, dengan beberapa pelabur menunjuk kepada bacaan teknikal sebagai sebab untuk mengurangkan pendedahan kepada mata wang crypto.

Walaupun sell- off yang terjadi baru-baru ini, beberapa bull mata wang crypto masih menjangkakan bitcoin akan melonjak naik disebabkan oleh sifatnya yang kalis inflasi.

Tajuk: 90% Daripada Semua Bitcoin Telah Dilombong — Baki 10% Akan Mengambil Masa Lebih 100 Tahun Untuk Mencapai Pasaran Terbuka

Leave a Reply

Your email address will not be published.